Senarai Kemudahan

Sila klik pada mana-mana tajuk di bawah untuk melihat gambar dan maklumat tambahan berkenaan kemudahan yang disediakan di KKGP.

Asrama

Asrama yang diberi nama Asrama Seri Kasih Permaisuri ini terdiri daripada dua bangunan. Sebuah dikhaskan untuk penghuni lelaki dan sebuah lagi dikhaskan untuk penghuni perempuan.

Asrama Seri Kasih Permaisuri

Bengkel Automotif


Bengkel Automotif

Bengkel Fesyen


Bengkel Fesyen

Bengkel Perabot


Bengkel Perabot

Bilik Kuliah


Bilik Kuliah

Bilik Mesyuarat


Bilik Mesyuarat

Bilik Pameran

Bilik ini dulunya dikenali sebagai Dewan Al-Farabi. Perhimpunan pelajar sering diadakan di sini.

Dewan Al-Farabi

Bilik Seminar Ibnu Rusyd

Bilik ini juga dikenali sebagai Bilik Persidangan.

Bilik Persidangan

Bilik Seminar PSH


Bilik Seminar PSH

Dewan Kuliah


Dewan Kuliah

Gelanggang Petanque


Gelanggang Petanque

Gelanggang Serbaguna


Gelanggang Serbaguna

Kedai Makan


Kedai Makan

Koperasi

Selain menjual pelbagai jenis makanan (terutamanya makanan kering), minuman, barangan runcit (seperti buku catatan, alat tulis, sabun mandi, dan benang jahitan), kad tambah nilai talian pra-bayar (prepaid top-up), Koperasi KKGP turut menyediakan perkhidmatan mencetak kertas A4.


Koperasi

Makmal Komputer

Sila ambil maklum bahawa perisian yang dipasang pada komputer adalah berlainan mengikut makmal. Namun sebagai panduan, antara perisian yang disediakan adalah Windows 7 Enterprise atau Windows 8 Enterprise, Microsoft Office Professional Plus 2010 atau 2013, Adobe Creative Cloud, AutoCAD 2014, Autodesk Inventor Professional 2014, Autodesk Sketchbook Designer 2014, XAMPP, GIMP, dan Scribus.

Sila ambil maklum juga bahawa bukan semua komputer yang disediakan mengeluarkan suara / bunyi. Sila nyatakan sekiranya anda memerlukan komputer yang boleh mengeluarkan suara / bunyi semasa memohon. 

Makmal Komputer

Minuman Percuma dan Tempat Rehat

Alat untuk membekal serta menapis secara percuma ada diletakkan di bahagian luar Koperasi. Anda boleh memilih air tapisan yang anda mahukan, panas atau sejuk. Berdekatan dengan alat tersebut, adalah tempat rehat. Terdapat beberapa tempat rehat disediakan di KKGP. Antara yang sering menjadi tumpuan warga dan pengunjung ialah tempat rehat di hadapan Koperasi (gambar pertama), tempat rehat dan beriadah berdekatan dengan Koperasi dan Kafeteria (gambar kedua), dan tempat rehat berdekatan Dewan Kuliah (gambar ketiga).

Minuman Percuma dan Tempat Rehat

Ruang berehat dan beriadah bersebelahan dengan kedai makan (kafeteria) dan kedai runcit (koperasi)

Ruang berehat berdekatan Dewan Kuliah

Perpustakaan

Di sini, ahli perpustakaan KKGP boleh meminjam buku dan menggunakan komputer secara percuma. Keahlian adalah terbuka kepada semua termasuk pelawat.

Perpustakaan

Ruang Menunggu

Ruang menunggu ada disediakan di ruangan khidmat pelanggan. Sementara menunggu kakitangan yang hendak dijumpai, pengunjung bolehlah berehat-rehat sebentar di sini. Minuman percuma juga ada disediakan.

Ruang menunggu

Surau Awam

Ruang mengambil wuduk ada disediakan di dalam kawasan surau perempuan. Ruang mengambil wuduk untuk lelaki disediakan di bahagian luar surau lelaki.

Surau

Tarikh maklumat dikemaskini: Khamis, 20161117

Hubungi Kami

Demo Image

  • No Tel: 05-791-6199 / 0299
  • No Faks: 05-791-6399
  • Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  • Alamat: Kolej Komuniti Gerik, Bukit Nasah, 33300, Gerik, Perak Darul Ridzuan